Kjempekamp av Morten mot Sverresborg.
Ansvarlig for denne siden:
per.walseth@live.no

Trykk på bildet for større
                                     Våre sponsorer


02.02.2017 Strindheim Elite - VHK 23-28
En solid førsteomgang la grunnlaget for et greit resultat i denne midtukekampen.
Med et meget tøft kampprogram viste vi at dette kom til å bli en vanskelig match. Men gutta var heltente fra start og viste hvem som var sjefen. Utover kampen dabber vi litt av og lykkes ikke veldig bra i det etablerte angrepsspillet. Men det spilte ingen rolle når forsvaret satt og Bruheim hadde en god dag i målet!
Førstkommende helg reiser vi til mektige Terningen Arena for å spille mot "rekruttlaget" til Elverum! Vi vet at dette er et meget godt lag med flere eliteserievante spillere. Vi gleder oss!

29.01.2017 VHK - Falk Horten 2 31-36
Etter en god start på 2017 med tre seiere på tre forsøk ble det dessverre tap mot Falk... Vi henger med til 7-7 i førsteomgangen, men havner under 9-16 til pause. Vi får ikke opp intensiteten i forsvar og klarer heller ikke å sette nok trykk i ankomsten.
Andreomgangen lykkes vi mye bedre, men når marginene ikke er på vår side blir det vanskelig. All honnør til gutta som ikke ga seg og hentet inn ledelsen til 29-31 5 minutter før slutt. Men når vi måtte spille med veldig høy risiko utnyttet Falk dette og dro ifra igjen på slutten. Vi må ta lærdom av dette og få i gang det gode forsvarsspillet igjen.

16.01.2017 Seier mot Tiller med 33-26 (16 - 13)
Etter et klart tap mot CSK i forrige hjemmekamp, var det denne gang Tiller som var motstander mot et hjemmelag  som har hatt en lang juleferie. Det åpnet bra og etter at bortelaget hadde tatt ledelsen 1-0, kom hjemmlagt igang med sine kontringer og tok en klar ledelse etter hvert.
Alt satt som det skulle helt inn til ca 6 -7 minutter inn mot pause, da klarte bortelaget å redusere ledelsen og lagene gikk til pause med ledelse 16.13 til hjemmelaget.
Andre omgang startet litt tregt slik som første omgang ble avsluttet, og etter at bortelaget kom opp på 18 -18 var det mange som spekulerte i at historien fra fjoråret ville gjenta seg, - da tapte hjemmelagt for nettopp Tiller.
Men et flott siste 15 minutter gjorde at seieren ble på hele 33 -26.
Lasse ble toppscorer med 8 mål, samt at Morten og Martin lagde 7 hver. Resten fordelte seg slik: Dino (2), Tore(3), Nino(3), Sverre(1), Thomas(1) og Johan Dybvad(1).
Artig å se Øyvind Bruheim tilbake mellom stengene igjen i sitt comeback.

12.12.2016  Solid seier mot Strindheim med 27 -17

Etter 3 bortekamper på rad med 2 seire og et tap var det klart for hjemmekamp mot Strindheim Eilte i Malvikhallen.
Strindheim som sliter på tabellen, men som ikke er så langt etter poengmessig, kom til Malvikhallen med stor opptimisme og åpnet også bra og tok ledelsen fra start. Ledelsen skiftet litt de første 15 minuttene, men det siste 10-12 minuttene av 1.omgang rykket hjemmelaget fra og gikk til pause med 14-7.
Kun sju mål innsluppet før pause skyldes veldig mye vår unge keeper Tor Sebastien Aunaas, som etter min mening var helt fenomenal mellom stengene.
Tor Sebastian fulgte opp i 2, omgang og da samtidig resten av spillerne begynte å sette ballen i mål på sjansene sine, var det aldri tvil om hvor seieren vil havne. Dette skyldes også delvis de mange utvisninger bortelaget pådro seg, tilsammen 14 minutter mot hjemmelagets 6 minutter.
Alt i alt en flott kamp med ca 150 tilskuere som overvar dette, og neste oppgjør er mot tabell- leder CSK i Malvikhallen førstkommende lørdag.
Seieren ble på 10 mål tilslutt og vi beholder 3. plassen på tabellen.
Kampfakta:
Thomas Wikhammer(2),Dino Saric(4), Tore Bakken Bolme(2), Lasse Hønstad(1), Morten Norum(4),Martin Aasvestad(4), Tor Sebastian Aunaas(1), Henrik Hjelmen (1), Nino Kazazic( 4), Sverre Bjørbekk(4) og Johan Dybvad.

Se hva Malvikbladet skriver

Malvikhallen skal være vår borg(sakset fra Malvikbladet)
Vikhammer HK har startet prosjektet "Stinn Brakke". Nå vil andredivisjonslaget fylle Malvikhallen, og skape en møteplass for sponsorene.

- Prosjektet er todelt. Vi ønsker skape arrangementer der spillerne skal få oppleve trøkk på hjemmebane. Samtidig vil vi gi noe tilbake til sponsorene ved å eksponere dem under kampene, sier Rune Halvorsen, styreleder i VHK.

Tøft å komme til Malvikhallen

Vanligvis ligger publikumsantallet på hundre pluss når VHK spiller hjemmekamper. På tribunen er det plass til rundt 300. I cupkampen mot Kolstad tidligere i høst maktet klubben å fylle hallen, og det ga mersmak.

- Malvikhallen skal være vår borg, og publikum skal i tillegg til selve kampen få oppleve konkurranser og mye annet som skal skje i hallen. Det skal være morsommere å komme hit enn å se champions league på TV, sier Halvorsen.

Han ønsker at motstanderne skal frykte VHKs hjemmearena i fremtiden.
- Det skal være tøft å komme til Malvikhallen, men rettferdig.

Maskoter
Kampen mot NTNUI mandag kveld ble en generalprøve på prosjektet. Noen sponsorer dukket opp for en kaffekopp og noe å bite i, før kampen. De fikk i tillegg til traktering også informasjon av trener Torgeir Wikhammer, som kom for å fortelle om kamptaktikken.
På banen fikk spillerne med seg hver sin maskot, som de leide ut foran publikum. De unge malvikspillerne som stilte opp som maskoter, hjalp i tillegg til med å samle sammen tennisballer etter konkurransen i pausen. Premiene var gaver fra VHKs sponsorer.

Totalt møtte 150 tilskuere til oppgjøret.

- Vi skal evaluere opplegget etter NTNUI-kampen, og foran neste hjemmekamp mot Strindheim 11. desember skal vi gå ut bredt med invitasjoner og oppfordringer om å komme på kampen. Da håper vi å fylle Malvikhallen, sier Halvorsen.


26.10.2016 KLUBBTILBUD FOR MEDLEMMER
                   HOS MX SPORT MALVIK FRA 26 OKT-31 OKT

se denne linken

10.10.2016 Seier mot St Hallvard2 24 - 18 (11-7)

Ny seier på hjemmebane for 2.divisjon. Etter en noe mager start på kampen og lite scoringer, med ledelse til bortelaget etter 10 minutter, kom hjemmelaget etter hvert igang og kom etter og gikk i ledelsen. Lasse entret banen og satte straks sitt preg på kampen, samtidig som forsvarspillet ble bedre og flere og flere kontringer fant nettmaskene. Ved pause var stillingen 11-7 til hjemmelaget, og etter pause var det aldri spørsmål om hvor seieren skulle havne. Hjemmelaget sprang ifra med Tore, Nino, Dino og Lasse i spissen, samtidig som forsvarspillet satt og keeper Tor Sebastian stod meget godt.
Til slutt en klar seier og nå venter en måneds pause før neste kamp.

Kamprapport her

12.09.2016 Uavgjort mot Oslostudentene, men seier på søndag mot Drammen 2.
Bortelaget kom best igang i kampen og tok tidlig ledelsen. Bortelaget benyttet seg av den nye regelen med å ta ut keeper og spille med 7 utespillere i angrep. Dette medførte en del forsvarsprobelmer for hjemmelaget, men vi scoret i allefall i alt fire mål i et tomt bortemål gjennom kampen, deriblant 2 mål fra keeper Tor S Aunaas.
Førsteomgangen ble preget av enkelte dommeravgjørelser som absolutt ikke gikk i hjemmelagets favør, hvor bl.a. Morten Norum fikk direkteblet kort, noe uforstålig for oss som var tilskuere.
Andre omgang ble endel preget av at hjemmelaget mistet en av sine beste bakspillere, men Martin Aasvestad tok ansvar og fikk med seg resten av spillerne på en opphenting og ved 5 minutter igjen å spille gikk hjemmelaget opp i ledelsen for første gang.
Bortelaget kom tilbake og tok ledelsen 25 -24 med 45 sekunder igjen å spille. Men hjemmelaget fikk straffe som Frode Winum satte sikkert i mål og dermed lød sluttsignalet straks etter og uavgjort 25-25 var et faktum. En spesiell ros til banens beste spiller Martin Aasvestad, som scoret 8 mål og var helt outstanding i denne kampen.

VHK - Drammen 2 30 -24 ( 15-12)
Ny kamp, denne gang mot Drammen 2 som har førstelaget i eliteserien. De kom bare med 8 mann, og det var tydlig fra første avkast at de ville spare på kreftene. Dette ble en helt annen kamp hvor det til dels"stygge spillet" i forrige kamp ikke ble synlig på samme måten og to dommere som blåste uten at vi tilskuere eller spillerene hadde noe å klage på. VHK tok straks ledelsen og denne holdt de til pause med 15 -12. Hjemmelaget scoret mest i kontringspillet i forhold til etablert angrepspill.
Andre omgang ble jevn helt til 5-8 minutter gjenstod, da rykket hjemmelaget gradvis ifra og sluttresultat ble 30-24. Igjen en meget god kamp av Martin Aasvestad, som ble topscorer med 6 mål.
Alt i alt en god åpning av VHK med 5 poeng på tre kamper i denne "nye 2.divisjonsavdelingen", hvor 6 av 12 lag kommer fra Østlandet.

05.09.2016 Seier i serieåpningen mot Tiller 25-23
Vikhammer åpnet serien med bortekamp mot Tiller, og kunne ved kampens slutt feire seier mot Tiller på bortebane med to- mål.
se hva Malvikbladet skriver
se oversikt Kampfakta

28.08.2016 Vikhammer - Kolstad 18 -27 ( 10-13)
Håndballfest, men tap!
Med en stappfull hall og god atmosfære lå alt til rette for en fin kveld med fartsfylt håndball. Det er alltid veldig stas å få eliteseriemotstand på besøk.
Selv om Kolstad rykket i fra midtveis i 1.omgang, spiste sultne VHK gutter seg opp i ryggen på dem igjen. 10-13 til pause mot laget som tok 6.plassen i Grundigligaen forrige sesong er veldig godkjent. Tor Sebastian Aunaas(16 år) sto meget godt bakover og Martin Aasvestad fant stadig rom framover. Gutta gikk i garderoben med selvtillit og trua!
I 2.omgang benytter Kolstad seg av den nye omdiskuterte regelen som gjør at man kan spille med en ekstra angrepsspiller. Dette skaper utfordringer for vårt offensive forsvar.. Vi får flere utvisninger på kort tid, og Kolstads ekstremt gode venstreside (Daniel Brandmo og Adrian Aalberg) utnytter dette gjentatte ganger i 2.omgang.
Til tross for at vi spiller 30 minutter i undertall bakover, slipper vi "bare" inn 27 mål.
Absolutt alle VHK spillerne skal være stolte over innsatsen de la ned i gårsdagens kamp. En flott kamp, med en flott innsats fra dugndadsgjengen som sto på i timene før kampstart.
Vi ønsker Kolstad lykke til i cup og serie! (kopiert fra Facebooksiden)

Se reportasje i Malvikbladet
Se oversikt Kampfakta

27.08.2016 VHK lett videre med seier over Steinkjer i  2. runde NM
Møter Kolstad på hjemmebane søndag 28.08. kl. 18.00 i Malvikhallen.
se hva Malvikbladet skriver:

04.07.2016 Terminliste 2.div. link her
                   Kvalikk til Lerøyserien her
                   NM- 2.runde her

10.06.2016 Nytt styre i VHK
se denne linken: http://www.vikhammerhk.com/styret.html

27.05.2016 - Ny 2.divisjon fra kommende sesong.
Følgende lag i vår pulje:
Avdeling 2
Charlottenlund SK HE,
NTNUI Håndball, sød
Strindheim Håndball Elite,
Tiller,
Vikhammer,
Tynset IF,
Drammen 2,
Falk Horten 2,
St.Hallvard 2,
Elverum 2,
Oslostudentene,
Kolbotn23.04.2017 VHK og MHK er blitt til en klubb

¨På årsmøtet til VHK ble det dannet en dameavdeling i klubben.
MHK er lagt ned og alle spillerne er nå medlemmer av Vikhammer HK.
Dette gir store utfrordringer for klubben, men vi har fått valgt et styre på 8 personer hvor alle vil gjøre en jobb for klubben som har vokst med rundt 50 medkemmer.
Avdeling 2. divisjon sesongen 17/18
Vikhammer
NTNUI
Tiller
Stjørdals Blink
Skogn
Kristiansund
Tynset
LFH09
Nordstrand
Bækkelaget Håndball Elite 2
Fjellhammer
Vålerenga

Trykk denne linken - Avdelingoppsett- for å se alle lags avdelinger.
OPPSLAG I BLADET IDAG 30.MAI 2017
Endelig sammen i samme håndballklubb igjen
Håndballen i Malvik legger alle resursene i en satsningsklubb

Etter ni år i forskjellige klubber, spiller søskenparet Mari og Morten Norum igjen i samme klubb. Det er ett av resultatene etter at Malvik Håndballklubb (MHK) og Vikhammer Håndballklubb (VHK) har slått seg sammen.

– For håndballmiljøet i Malvik er det en stor fordel at satsingsklubbene slår seg sammen. Det blir ryddigere for dem som ønsker å se på oss. Ingen har forstått hvorfor det skal være fire håndballklubber i Malvik, sier Mari Norum. 28-åringen har i mange år spilt for MHK som har vært kommunens satsingsklubb for damer. Laget rykket ned fra tredje- til fjerdedivisjon etter årets sesong, og starter sesongen 2017/2018 i fjerdedivisjon som VHK.

Spillerne samstemte

I VHK spiller broren Morten en viktig rolle hos den ambisiøse andredivisjonsklubben som har en målsetting om å rykke opp til førstedivisjon.

– Jeg synes det er moro at VHK også får damelag. Spillerne ble spurt om de hadde imot en sammenslåing, men ingen responderte, sier han. Søsknene spilte som barn for Malvik IL, men ble senere flyttet opp til hver sin satsingsklubb. Hommelvik IL er den fjerde håndballklubben i Malvik kommune.

– Det er ni år siden sist vi spilte i samme klubb, sier søsknene, som er flotte representanter for den sterke håndballkulturen i Malvik. Begge er drivende krefter når dugnader og annet frivillig arbeid skal gjennomføres for at håndballsatsingen skal bli en realitet.

Stor fordel

Storesøster Mari mener det er en stor fordel at VHK blir en satsingsklubb for begge kjønn.

– For oss i gamle MHK er det stas å komme til VHK. Klubben er blitt en sterk merkevare, både i Malvik, Trondheim og for så vidt også på Østlandet ettersom herrelaget har hevdet seg godt i nasjonal serie, sier Mari Norum. For fire år siden ble det arrangert et åpent møte der temaet blant annet var å slå sammen VHK og MHK, men sonderingene endte opp i intet. I år var begge styrene i MHK og VHK samstemte om at tiden var inne for en felles satsingsklubb. Når spillerne også ytret det samme ønsket, gikk det mot en for mange etterlengtet sammenslåing.

– Temaet har gjerne vært oppe til diskusjon et par ganger hver eneste sesong. Det utløsende denne gangen var at styrene og spillerne var så samstemte, sier Arnt Lysø. Han er sportslig leder i VHK, og har nå også fått ansvaret for en dameavdeling. Lysø ser bare fordeler.

Stordriftsfordeler

– Sammenslåingen gir oss stordriftsfordeler, blant annet gjennom innkjøpsavtaler. Dessuten tror vi klubben blir mer attraktiv for sponsorer. Økonomisk ser derfor sammenslåingen gunstig ut. Dessuten trenger vi færre folk enn tidligere for å drifte én klubb i stedet for to, sier Lysø, som påpeker at gamle MHK har fått fire av ni styreplasser i VHK-styret.

– Vi vil jobbe langsiktig med at begge lag skal rykke opp, sier Arnt Lysø.